keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Kirjallisuuden Helvetinnurkka arvioi: Juho Juntunen/Paholaisen Morsian

Kyseinen 128 sivuinen kollaasi julkaistiin jo 2007, mutta nyt sitä tässä ruoditaan.
Valokuvilla toteutettu sarjakuva on maailmalla hyvinkin yleisesti käytetty ilmaisumuoto. Täällä meillä pohjolan tuulien alla ei niinkään tuttua tavaraa. Mutta Juntunen otti asiakseen muuttaa tämänkin asian.

Juntunen keräsi ympärilleen prätkäkavereita, suomalaisia muusikoita/ muita julkkiksia ja rupesi hommiin, muutama tässä mainitakseni: Jussi Lampi, Tuomari Nurmio, Jouni Hynynen ja Hanna Pakarinen sekä aimo liuta muita nimiä.
Albumissa seikkailee meikäläisen aivan ehdoton suosikki Tuska MC, joka on saanut ympärilleen lihaa ja verta.
Tässä albumissa Tuskan äijät eivät työnnä kaikkea mahdollista parrunpätkää tms. perseeseensä, mutta tämä ei kyllä laimenna yhtään Tuska MC äijien rajuutta. Tarina on juoneltaan perinteinen rakkaustarina.....Juntusen malliin haaahaah.

Eli romantiikkaa, verta ja suolenpätkiä esintyy sivuilla tiuhaan.
Saatana eli Jussi Lampi tahtoo morsiamen, mutta Jeesuksella eli Hynysellä ja Jumalalla eli Tuomari Nurmiolla on oma sanottavansa asiasta, mutta pääosa Saatanan rattaiden kapulointiin ja koneiston hiekoitukseen annetaan Tuska MC:lle ja he kyllä hoitavat asian kotiin omalla rujolla ja suoralla tavallaan.
Pakko tässä on todeta, että tämä kirja on loistava, huumori on suoraa, eikä siitä ole yritetty tehdä älykästä verbaalikikkailua eli tyyliin Jeesus juo Sorbusta ja diggailee Joey Ramonen keikkaa taivaassa.

Mukana tulee myös soundtrack levy ja ohjeistus mitä biisiä milläkin sivulla pitää kuunnella, vielä en ole tältä kantilta läpyskää lähestynyt vaikka se muutamaan kertaan onkin jo luettu. Voin huoletta suositella henkilöille joita lämmittää "amis huumori" ja välillä hyvinkin verinen mässääminen.

Kiitämme: Tuska MC:ta

Moitimme: Kaisa Varista

Jone