keskiviikko 26. joulukuuta 2007

Parhaat levyt 2007

Kuten kaikki itseään vähänkään kunnioittavat nettijulkaisut, myös Metallisaurus keikalla julkaisee universumin ainoan oikean top 3 levyt listan, kaikki muut listat ovat täyttä paskaa, tämän listan läpikäymällä viisastut, tulet onnellisemmaksi ja saat ensi vuonna enemmän kunnioitusta kanssaihmisiltäsi, olet päässyt viisauden ytimeen.
Musiikki itsessään on eräs elämää ylläpitäviä voimia, perustavaa laatua oleva ilon ja voiman lähde, jonka kuuntelu täytyy tuntua jossain, musiikki elämässä ei saa olla jotain hissimusiikkia tai taustahälyä, se on paletin kaikki värit, mauste joka täydentää makunautinnon.
Kiitos näille jätkille jotka ovat tänne kanssani kirjoitelleet, ensi vuonna jatketaan kahta kauheammalla linjalla ja kaikkien on syytä muistaa, että musiikki on parasta nautittuna paikan päällä, eli keikoilla nähdään.Jukka

Metallisaurus keikalla top 3 levyt 2007:

Jukka:
1. CMX: Talvikuningas
2. The Machete:Untrue
3. Motörhead:Kiss of Death

Vesa:
1. Mokoma:Luihin ja Ytimiin
2. Nightwish:Dark Passion Play
3. Ted Nugent:Love Grenade

Jyke:
1. Serj Tankian:Elect The Dead
2. Mokoma:Luihin ja Ytimiin
3. Nightwish:Dark Passion Play

Jone:
1. Dark Tranquillity: Fiction
2.Grinderman: Grinderman
3. Tiger Army: Music From Regions Beyond

maanantai 24. joulukuuta 2007

Levyarvio/ PMMP:Puuhevonen

Ostinpa lapselleni mainion levyn, PMMP tyttöjen värkkäämän lastenlauluista koostuvan lätyn. Hieman ensin jännitti, että mitäpä tuutista tulee, yleensä kun rokkarit tai popparit rupeaa tekemään lastenmusiikkia, ei siitä kummosta tule ja se on yleensä karmeeta kuunneltavaa.

Yleinen fraasi mitä kuulee, kun on lapsille suunnatusta viihteestä kyse, ”tässä ei aliarvioida lasta”.
”Ei aliarvioida lasta” on yksi käsittämättömimmistä käsitteistä, mitä olemassa on. Lapsen, sen 2-6 vuotiaan taaperoisen täytyisi jo siinä iässä olla hyvinkin sivistynyt ja kulttuurisesti orientoitunut yksilö, joka ei niistä ”ärsyttävistä lasten renkutuksista” välitä.

Se on vaan se ikävä tosiasia, niin kuin aurinko aamulla nousee ja illalla laskee, että lapset vaan tykkää niistä jo hyvinkin kuluneista ja jokseenkin ärsyttävistä renkutuksista. Tämä levy jos mikä on oikein mainio lastenlevy ja osoitus siitä, että löytyy vielä jostakin ymmärrystä lapsia kohtaan. Levyllä on ne kaikki tutut biisit joita tarhassa ja kerhoissa hampaattomina hoilattiin eli laulettiin. Se mikä mielestäni on hatun noston arvoista on se, että levyä ei ole tehty kieli poskessa, vaan tiukalla ammattiotteella ja ammattiylpeydellä.

Biisit on sovitettu hyvin ja ne toimii myös lastenkin mielestä. Levyä tehdessä on lähestytty lapsia lapsina, eikä pikkuaikuisina joitten kanssa käydään syvällisiä keskusteluja ilmaston lämpenemisestä. Oma tyttäreni ainakin tuuttaa tätä levyä kotona ja automatkoilla. Sen minä hänelle suon ilomielin, sillä on tämä niin mainio lastenlevy, silloinhan on onnistunut lastenlevy, kun lapset tykkää ja tästä levystä varmasti tykkäävät.

Kiitämme: PMMP tyttöjä rohkeasta vedosta

Moitimme: aikuisia jotka ovat unohtaneet millaista on olla lapsi.

Jone