lauantai 2. helmikuuta 2008

Keikkaraportti: Mokoma, Tanssisali Lutakko 1.2.2008

Mistä tässä nyt oikein aloittaisi?
Kertomalla, että tulipa nähtyä paras Mokoma keikka ikinä, ainakin omalta kohdalta? Mitäpä se kellekin kertoo? Se nyt kuitenkin oli ylivoimaisesti parasta mitä minä olen tältä bändiltä nähnyt ja kuullut, keikkaan mahtui vielä pieniä tapahtumia, jotka jäävät muistiin, Markon silmälasit tuhoutuivat setin alkupuolella Santun kanssa törmätessä, Hyge heitti laattaa kesken keikan, tuli takaisin lavalle ämpäri kainalossa ja Heilimo rummutti Koiruohon muun bändin kanssa sillä aikaa, että ukko pystyi istumaan takaisin lauteille pieksämään, hattua nostan suoritukselle, siis sille että loppuun saakka pystyi vetämään, äärettömän hienoa. Lonkerossa oli siis jotain vikaa...

Bändi oli antanut kuvausluvankin keikalle, parin biisin aikana oli siis mahdollisuus olla lavan edessä, siellä pienessä tappavassa tilassa, mutta ei kuulemma ensimmäisten kolmen biisin aikana, muuten vapaa valinta missä kohtaa sinne haluaisi mennä.
Ensimmäisten tahtien jälkeen jopa minä tajusin, että taitaa olla pikku ongelma päästä sinne tänään, eipä aikaakaan niin ystävällinen järjestysmies tuli kertomaan, että on mahdotonta päästä tuonne eteen, tarvitaan kaikki tila, että voidaan hoitaa keikka turvallisesti loppuun, eipä ollut minulla mitään sitä vastaan, sinne hornanluolaan meno olisi saattanut sattua leukaan, sillä yleisö oli hulluna heti alusta lähtien, täysillä mukana ja se tuntui kyllä hyvältä.

Mokoma soitti seuraanvanlaisen setin:

Luo nahka, luo sisus, Sahalaita(parasta!!!!) Valapatto, Haudan takaa, Marras, Veriveljet, Lujaa tekoa, Pahaa verta, Kolmannen asteen kuulustelu, Nujerra ihminen, Kuu saa valtansa auringolta, Mene ja tiedä, Hiljaisuuden julistaja, Koiruoho, Ammu, hautaa ja vaikene ja encore biisit olivat Sarvipää, Kasvot kohti itää ja tietenkin: Punainen kukko!!!!

Marras toimi ihan loistavasti livenä, Veriveljet oli ihan tappokamaa, Hiljaisuuden julistaja toimi aivan loistavasti ja Ammu hautaa ja vaikene oli illan ehdottomia kohokohtia.
Loistava setti, kiitos erityisesti uuden levyn biisien runsaasta lukumäärästä.
Lutakossa homma toimi taas aivan erinomaisesti, kiitokset järjestyksenpitäjille asiallisesta toiminnasta, oli hullun näköinen pitti, melkein voisi sanoa, että koko keskialue pyöri täyttä päätä, aikamoista jytkettä.

"sahaa sahaa pää arka pois!"
Kiitos Mokoma!

Jukka

p.s. kuvia keikalta tulee osoitteeseen http://metallisaurus.com/graniitti