maanantai 26. toukokuuta 2008

Keikkaraportti: Moonsorrow w/ Axegressor, Lutakko 23.05.2008

Perjantai, tuo työviikon kruunu. Kotiin, ruoka, kauneusunet, Lutakko. tai Birth, School, Metallica, Death, ihan miten vain.
Kaksi tiukkaa musiikillista aktia tiedossa tuossa Keski-Suomen louhintakeskuksessa, ei paha.
Pikkusen oli odotuksia siitä, että äänenpaine olisi riittävä, porukalla tukka heiluisi ja silleen.
Eipä tarvinnut pettyä, Axegressor repäisi setin käyntiin todella tiukalla temmolla, aika armotonta on veto, tyylilleen uskollisena bändi painoi menemään ilman isompia balladi ja sytkärinpoltto vingutuksia, perkele että kävi hyvin, oikea ote touhussa. Ei mulla mitään valittamista ollut, soitto tuntui kulkevan ja Luoti päähän oli nimensä veroinen biisi.
Axegressor on trashmetallia. Tarvitseeko heteromies juurikaan muuta?

Moonsorrow.
En ollut bändiä aiemmin livenä nähnyt, mutta oli pientä epäilyä, että tulee olemaan ihan oikeata mättöä tiedossa.
Tieto osoittautui oikeaksi. Setti alkoi ihan helevetin pitkällä biisillä, varmaan tuo uuden EP:n nimibiisi Tulimyrsky, ihan älytön tempo aina välillä, ihan siis helvetin nopeeta.
Kuullosti tosi hyvältä, eikä siinä ollut tämänkään bändin osalta mitään ininöitä ja hierontabiisejä setissä, ihan suoraa huutoa monelta osin ja tiukkaa soittoa. Useampi ukko eli molemmat kitaristit vetivät myös lauluosuuksia, tosi hyvä, toimi ehdottomasti. Jylyt soundit, viikinki meininkiä ja aivan perkeleen siistit maskit äijillä, het kuin verinaarmuja naamoissa.
Äänenpaine oli myös riittävä, mutta ei tätä lajia musiikkia vedetä millään volume 2 asennolla, se on kaikki peliin. Kansanmusiikkivaikutteita, tylyä meininkiä, mutta helevetin leppoisen tuntuisia miehiä lava täynnä, pitkätukat piiskasivat kaljua valokuvaajaa koko setin ajan melko miehekkäästi ja toisaalta myös naisellisesti, bändillä oli melko paljon ystäviä paikalla ja hc fanit täyttivät eturivin ja kyllä todellakin päät heilui.
Äärimmäisen hieno bändi, todella asiallinen päätös Lutakon talvikaudelle omalta osalta, kiitos Lutakon miehille ja naisille, loistavaa työtä, kovia bändejä ja reilu meininki.
Syssymmällä jatkuu.
Metallisaurus keikalla raportteja saattaa putoilla myös kesän aikana, sillä eihän sitä ikinä tiedä mihin sitä itsensä änkeää, jotain rokkia pitää elämässä olla koko ajan, kesä eli talvi.

Jukka