torstai 17. huhtikuuta 2008

Keikkaraportti: Jynkyn Apostolit ja Räimeen Ruhtinaat eli Lyijykomppania ja Rattus, Lutakossa 11.4.08

Voihan vanutuppo, se oli perjantai joka oli kaikkineen kovin kiireinen, mutta niin kiire ei ikinä ole, etteikö Lyijykomppaniaa ja Rattusta ehdi katsomaan, kumpikin bändi on jollain tasolla tuttu, Rattus enempi, sillä se oli sitä 80-luvun alkupuolta kun Suomessa soitettiin punk musaa ja tämä bändi aloitteli silloin. Lyijykomppaniaa olen levyltä kuullut, vaan en livenä ennen nähnyt.
Keikan aloitti Lyijykomppania, "me olemme Lyijykomppania Kantalasta" ja sitten alkoi louhinta.
Virtanen veti siistiä soundia ulos Rickenbackeristaan, vittu äijä veti kuin Lemmy, pikkusen oli särö kohdallaan. Moilanen hoiti rumpupuolen ja biisejä tuli ilman sen kummempia korulauseita putkeen. Jaloviina biisi oli tiukka, itse asiassa setissä ei paljon tunteiltu, turpaan ja kunnolla.
Lyijykomppania on ehdottomasti nähtävä livenä, se on vitun kova bändi.

Rattus alkoi luukuttaa pienen roudailun jälkeen, soitto soi makeasti ja vauhti oli hirmuinen.
Rumpali on ihan mahoton äijä mättämään, kuntopuoli tuntui riittävän vaikka toista tuntia mentiin kyllä ihan täpöllä. Basisti joka muuten käytti myös Rickenbackeria louhi hyvällä säröllä ja eipä ollut kitarankaan äänessä paljon valittaminen, Rattus yllätti minut aivan täysin, ehdottomasti yksi kovimpia live vetoja mitä olen nähnyt aikoihin, Viina ei petä jäi erityisesti mieleen, todella loistava biisi.
Olen nautiskellut Rattuksen uudesta levystä "Uudet piikit", kannattaa tutustua ehdottomasti.

Lutakko tarjosi taas kovan kattauksen, nämä bändit ansaitsevat isot kiitokset, ei ollut mitään väljähtänyttä paskaa vaan tiukkaa mätkettä alusta loppuun. Myö nähhään vielä.

Jukka