perjantai 26. lokakuuta 2007

CMX Tanssisali Lutakossa, Jyväskylässä 25.lokakuuta 2007

Mistä se kaikki eilen alkoikaan?... se normaalitilanne työpäivän jälkeen, helevetinmoinen nälkä ja syönnin päälle tunnin unet ja palkkana hillitön polte ruokatorvessa. Pitäisiköhän syödä muutakin kuin ruskeita papuja ja juoda mustaa vahvaa kahvia, muy bien saattaisi Tex Willer tuohon tuumata. Tällä kertaa syy kuitenkin on ranskalaisen keittiön erikoisuuksissa, Le Perunamuusi et un Uunimakkaráá, vittu tätä poltetta!!!

Vajaa pari viikkoa edellisestä CMX keikasta, jo oli aikakin palata asiaan ja Lutakossa se käy vallan mainiosti, ollaanhan heti keskisuomalaisen rokin ytimessä, mesta jossa käy paljon kovia bändejä, yleensä aika asiantuntevan yleisön edessä. Yleensä.
Lutakko on hieno paikka, miljöö on ihan tykkikamaa, talon väki on parasta A-ryhmää ja homma toimii.
Niin, kyllä minä olin paikalla jo puoli kymmenen maissa, puolitoista tuntia odottelua, kevyttä kauraa, perse penkkiin ja keltaista jaffaa ämpärin kokoinen muki ja eikun hörnimään ja odottelu jatkuu viittä vaille yhteentoista illalla kunnes on pakko käydä keventämässä, Lutakon miesten vessa on sama kuin kuset keskellä toria, siis jos saat tulemaan keskellä yleisöä jotain, sehän on kiinni ihmisestä.
Pari huomiota syntyy pakollakin suomalaisesta juhlakansasta, ei mitään arvostelua mielessä ollenkaan, totean vain, että jos tarkoitus uroksilla on iskeä itselleen naaras kyseisen luolan bakkanaaleista, voipi olla niinkin, että vähempi Menneniä ja kaljaa naaraan houkutteluun tuoksumielessä voisi olla perusteltua, muutama totaalieroottinen tuoksumeri pölähti selvän miehen tajuntaan aivan kuin olisi märällä sukalla naamaan pieksetty.
Kyseinen tuoksumetodi on ollut käytössä meillä metsien miehillä jo aikojen alusta, perkele ennen vanhaan miehet polki vaikka 30 km /sivu polkupyörällä tanssipaikalle, silloin piti olla Menneniä tai Aqua Velvaa rajusti päällä ettei hikoilu pääse pilaamaan senssejä, minä varmaan kuolisin moisen matkan polkemiseen, no viimeistään takaisin tullessa, ne miehet oli sentään rautaa, ne lähti jahtaamaan naisia tosimielellä eikä niitä pidellyt mikään. Ne miehet rokkasi ennenkuin rokki edes oli keksitty.

Minä sen sijaan varmistelen fiksuna miehenä taivaspaikkaani ajamalla Opelilla, sehän on maanpäällinen helvetti koko ajan ja näin paratiisi on ulottuvillani... asiaan!!!!

Sain ystävällisesti luvan sekä bändiltä, että Lutakon väeltä ottaa kuvia straight from the Pits of Hell osastolta, se on se kapea vyöhyke, josta saa otettua kuvia vallan mainiolla tavalla. Hieno paikka kun takana on yleisö selässä kiinni, kyllä muuten hiki ja paska haisi kiitettävästi, totaalinen rockfiilis heti alusta lähtien siis.
Tällä kertaa olen tarkempana alusta lähtien, Don Kalmisto ei pääse yllättämään minua kosketinsoitollaan, mutta perkele että tulee tylyjä ilmeitä, jos osaisin maalata niin tuon tylytysnaamanilmeen, vetäisin sen punaisella öljyvärillä parimetriselle kankaalle ja saatana siitä tulisi rahaa kuin mannaa taivaalta, absoluuttinen tylytysilme aus Finnland.

Tiktiktiktik kuuluu Peipon rumpukapuloista ja siitä se taas lähtee, Kaikkivaltias siis. On se aivan helvetin tiukka biisi ja tuntuu muuten taas kulkevan tosi raikkaasti, jostain syystä tässä lavan edessä on jopa vielä parempi soundi kuin viime keikalla, riffi on kyllä tautinen, siinä on sitä Sabbath meininkiä yhdistettynä suomalaiseen hulluuteen, se on synkkää ja tuomion päivä koittaa. Minä vaan edelleen purnaan, että se on liian lyhyt biisi, saisi kestää vaikka puoli päivää , soittajilla voi olla kyllä toisenlainen mielipide asiasta ja siispä
RESURSSIKYSYMYS ja lujaa!!! Karmea pieksäminen täyttää talon ja eturivin porukan letti alkaa heilua aika miehekkäästi, voi se kai olla vaikka naisellisestikin, mutta kaikilla on helvetin kova meno päällä, eipä harmita itseänikään, aivan mahtavaa mätkettä ja ykskaks on taas Pretoriaanikyborgien marssi alkanut, nuo valot ovat aivan loistavat, mielettömiä väriyhdistelmiä.
Setti vaikuttaa hyvin pitkälle samalta kuin pari viikkoa sitten Himos Areenalla, mutta se on minulle äärimmäisen mieluista, vanhoista tulee Kuoleman risteyksestä kolme virstaa pohjoiseen, se on yksi kovimmista CMX vedoista. Heti Matin jälkeen.

Punainen komentaja on taas se kohta kun eturivistä alkaa sataa hikeä niskaan, pikkusen taas nupit vatkaa, se on tarkoituskin, jos yhtään siltä tuntuu antaa palaa vaan!

Kaikkivaltiaan peili käynnistyy, niinpä se on enää tätä ja mahdollisia encoreja vaille saletissa, biisi on mahtava ja bändi on soittanut aika armottoman tiukan keikan, siitä kiitos vilpitön.

Mitä sitten jäi mieleen? Perkeleen kamalat musiikkivalinnat ennen keikkaa, uskomatonta juurihoitoa tarjoilussa! jotain rajaa niihin uikutuksiin! yhtä kurjuuden ylistystä tai Eläkeläisiä joka on muuten absoluuttisen paskan kemiallinen merkki, jos olet eri mieltä niin ole ihan vapaasti vaan, minä en sitä paskaa kehu vaikka väännätte lusikan solmuun kuin Uri Geller ja uhkaatte tehdä kaulalleni saman.

Kiitos CMX, kiitos Lutakko, taas kerran kannatti tulla.

Jukka