torstai 19. maaliskuuta 2009

Keikkaraportti: Kotiteollisuus, Lutakko 13.3.2009

No niin, Ukonhauta tuli ja sitten odoteltiinkin kiertueen alkamista, kannatti odottaa sillä KT oli taas lyönnissä.
Isä Meidän rukousta eli IsäMeitää tuli alkunauhana, Ukonhauta alkoi jyrskyttää majaa, vittu että kuullosti hyvälle! Kyllä toimii se biisi livenä. Mahtisanat seuraavaksi, sitten Iankaikkinen, Valtakunta ja Rakastaa, Ei rakasta. Oli kyllä kunnollinen keikan aloitus voi sanoa, Valtakunta on edelleen todella kova veisu, vaikka uusia biisejä tässä oltiinkin tultu kuulemaan siltänään. Se on näet minusta ainakin joka kerta todella mukavaa, kun tulee uusien biisien aika keikalla, sitten niistä jalostuu näitä Valtakuntia joita jaksaa kuunnella vuosienkin kuluttua, setissä alkaa olla kyllä jo melkoinen valinnan vara Kotiteollisuudellakin, sieltä voisi vetää milloin vain sellaisen parin tunnin maratonin pelkkiä killereitä, ehkä sellainenkin keikka vielä joskus tulee, ehkä ei.
Siitä tulikin mieleeni ajatus että pitää lähettää Hynyselle viestiä, että vetäkää sellainen keikka mihin fanit saa äänestää teidän biiseistä setin, yks semmonen spesiaalikeikka. Voi tulla kyllä aika suoraa palautetta moisesta ehdotuksesta...

Keikkaan palatakseni, Taivaankaunis ja Kielletyn puun hedelmä olivat seuraavana listalla. Ensin mainittu toimi aivan yllättävän hyvin livenä, jotenkin se oli paljon parempi kuin mitä ennakkoon siitä biisistä ajattelin yleensäkään livenä. Kielletyn puun hedelmä on ehkä paras KT biisi livenä ikinä, kirsikka kakkuun tulee kun Holopainen soittaa siihen koskettimet niin vittu se on niin kova veto ettei siihen monet tässä maassa pysty siihen riehumiseen, se syö kaikki tieltään sillä se on täydellinen livebiisi.

Jossain välissä jotkut muijat heitti Hynyselle Sloggi paketin, ne oli uudet naisten alushousut, Hynynen oli sitä mieltä että jalasta ne pitää tulla eikä mitään kaupan paketista, perkele. Kortti kuulemma kuitenkin kelpasi...

Kadonneet ja sitten biisi mikä aina nostaa homman kattoon, Jos sanon. Se on se biisi monelle KT fanille, siitä bändi muistetaan ja se on monelle se biisi joka on kuultu ekana, se mistä kaikki on alkanut. Minä en ole ainakaan tähän vetoon kyllästynyt, enkä kyllästy, se toimii kuin tauti.
Lemminkäisen laulu oli se biisi jota olin odottanut kyllä kaikista eniten, enkä turhaan sillä se on uuden Ukonhauta levyn rankinta antia, tosin se voisi olla yhtä pitkä kuin Kaihola livenä, vaikka jonkun varttitunnin verran... ihan loistava biisi.

Tuonelan koivut ja sitten viimeisenä varsinaisen setin biiseistä Isä Meidän, Hynynen totesikin että siihen lopetetaan mistä aloitettiinkin, toimii! Isä Meidän biisissä on Ukonhaudan parhaat sanat, tähän tyyliin:

Kuljet pimeässä
kuin häpeilevä kuningas
kansasi hylkäämä
lastesi jättämä
ja kaukana jossakin
maailmasi roihuaa
maailmanpalo sytytetään
uudestaan ja uudestaan

Ei kiveä jää kiven päälle, ja nimeä
Jumalan taas huudetaan turhaan

Isä meidän!

Lutakon täysi sali, joka muuten tuntui jotenkin puoliveltolta, pitkän työviikon päälle voi olla että oli vähän virta vähissä ite kenelläkin, mutta sen verran nyt aikaan saatiin mölyä että bändi tuli vielä vetämään encoreja, Taivas tippuu, joka on muuten ihan vitun hieno virsi livenä, yksinkertaisen kaunis voisi olla oikea termi, Ukko Perkele joka on ihan kone sekä ehkä paras KT singlen B-puoli, Pirunpelto. Vituttaa kun se ei ole millään varsinaisella levyllä, toki se kolmen levyn kokoelmalta löytyy, vaan se on näitä piileksiviä helmiä, ehdoton louhinta ja joka kerta se aiheuttaa samanlaisia oireita "Minä Olen" yleisössä:mikä vitun biisi tämä on? Saatanan homot kun ne ei tajua.

Pikku tauko ja loppuun Loveen langennut, Meren mutaa, KIVIREKI joka muuten on paras ja viimeisenä Pissaa ja paskaa.

Siinä se ilta vierähti hienosti, vitun kova keikka taas kerran. Autoon, kotia kohti, telkänpönttökamera välähti Muuramen autotalon kohdalla vaan eipä ollut ylinopeutta kuin 10 km tunnissa niin ei tullut kuin muistutus, perjantai 13. päivä oli minun kohdaltani ainakin ihan viimeisen päälle hyvä päivä, kiitos Kotiteollisuudelle.

Jukka