tiistai 9. joulukuuta 2008

Keikkaraportti: Kotiteollisuus, Himos Areena 6.12.2008

Kotiteollisuus on tulossa lähelle Jyväskylää, itse asiassa soittivat kyllä keikan Jyväskylän keskustassa olevassa yökerhossa aiemmin, mutta sinne ei päässyt sattuneesta syystä paikalle.
Tilanne oli korjattava ehdottomasti mahd.pian ja Himos Areena on siihen oikein sopiva mesta, tilaa on kunnolla ja väkeä on yleensä aika rapsakasti, niin nytkin.
Valumme parin Vanhan Liiton miehen kanssa paikalle puolen yhdentoista jälkeen ja paikka näyttää jo siinä vaiheessa melko täydeltä, baareissa käy melkoinen kuhina ja taikajuoma valuu janoisten kurkuista alas, tämä tietenkin aiheuttaa suomalaisissa vain ja ainoastaan höyliä käytöstä.

Eturiviin on päästävä, siitä otetaan tänäänkin valokuvia ja kaikki alkaa ihan normisti kun eräs hieman horjuttavia nauttinut pitbull päättää tiputtaa täyden lonkerolasin tantereeseen, minä saan raikasta juomaa kenkääni, vieressä seissyt kerberos sen sijaan lahkeeseen siihen malliin että se näyttää hetken jopa siltä että hän alkaa käyttäytyä väkivaltaisesti pitbullia kohtaan, mutta tilanteesta selvitään miehekkäällä örinällä, mitä väliä nyt yhdellä lonkerolla on, ihan kuselle se maistuu jo alas mennessään, vetäisivät tiukkaa niinkuin mekin silloin joskus ennen.

Keikka alkaa Karhujen talolla, biisi joka toimii livenä hyvin, Meren mutaa, Noitavasara joka on muuten aina yhtä maaninen, Valtakunta joka soi todella leveästi, biisi on yksi Kotiteollisuuden parhaista, kertosäe on sellainen että se jää mieleen heti, VaasanVeri, Hulluutta ja Humalaa, Vieraan sanomaa joka on muuten paras, Iankaikkinen, Sotakoira Musti, Kielletyn puun hedelmä, Kaihola joka on lähes täydellinen, Yö päivää keinuttaa sekä viimeisenä varsinaisessa setissä Pissaa ja Paskaa.

Encoreina Helvetistä itään, seuraavana tulevan levyn biisi Taivas tippuu joka kuullosti heti erittäin osuvalta, Murheen mailla ja viimeisenä ManaManan hullu Kuolla elävänä, se oli todella kova versio siitä biisistä.

Minulle keikka oli täydellinen, Kotiteollisuus vain nyt sattuu olemaan SE suomalainen bändi, paikalla oli paljon väkeä jotka voi huoletta luokitella hc faneiksi, bändin menestyksen perusta on sen rehellisyys, sitä arvostetaan edelleen ja niin kauan kuin asia on näin, suksee jatkuu. Kateellisinkaan suomalainen ei voi olla noille ukoille kateellinen.

Ensi keväänä Kotiteollisuus tekee varmasti paljon keikkoja uuden levyn tiimoilta, siellä taas ollaan paikalla.

Jukka