maanantai 12. marraskuuta 2007

Kotiteollisuus, Yökerho Doris, Lappeenranta 02.11.2007

Kotiteollisuuden keikat ovat aina olleet Lappeenrannassa suurta kansanjuhlaa, edes samaan aikaan esiintynyt Irina ei verottanut yleisön määrää keikalla. Ennakkoliput oli myyty loppuun jo hyvissä ajoin viikolla ja vartti ennen bändin lavalle tuloa Lappeen edessä seisoi parisataa metriä pitkä huojuva jono odottaen sisäänpääsyä. Turhaan, sillä paikka oli ammuttu täyteen ja isot, mutta ystävälliset järjestysmiehet eli portsarit kehottivat odottajia menemään vaikka Irinan keikalle. Kotiteollisuus, tämä Lappeenrannan oma bändi, nämä Lappeenrannan omat pojat keräävät saman katon alle monen kirjavaa yleisöä. Puolet(jos kohta ei ylikin) koostuu karvaisista rumista miehistä ja toinen puoli kauniista nuorista naisista, niin no heidän joukkoonsa menee nämä siistit ja ”söpöt” pojat joita myös orpoina norkoili paikalla (ja ainoastaan niitten kissojen takia joita KT vetää puoleensa Lappeenrannassa). Bändin aloittaessa roiskintaa lavalla, tunnelma tiivistyi salin puolella käsin kosketeltavaksi, setti oli hyvin kasattu harvemmin kuullusta materiaalista ja sitten niitä tunnettuja rykäisyjä väliin. Vanhemman materiaalin aikana yleisö heilui hieman iisimmin, mutta uudempien hittien aikana heilunta lisääntyi ja yleisön kuorolaulanta säesti orkesteria. Bändi oli tiukassa iskussa ja siitä kertoo jo setin pituus, melko tarkka kaksi tuntia, eipä siinä ajassa tullut kelloa vilkuiltua ja mietittyä milloin tämä oikein loppuisi.

Tähän kohtaan keikasta kokonaisarviota jota minä en tee. Poimin muutamalta yleisön joukossa olleelta kommentteja ja fiiliksiä keikasta. ”miusta ei ollut hyvä, kun ei tuntenut biisejä. Olisin toivonut uudempaa materiaalia enemmän” (Nainen 23v.). ”Kotiteollisuus on hyvä ja Hynynen aivan ihanan….”, ”sitten itse asiaan. Keikka oli kokonaisuudessaan ok, tosin olisin odottanut kuulevani enemmän uusiakin kappaleita. Mutta teemahan taisi olla vähän vanhempia ja harvemmin esitettyjä biisejä” (Nainen 37v.). ”siis että miusta se oli ihan jees, kiva kuulla vanhojakin biisejä, soittivat miun lempparibiisin jota odotin ja soittivat tosi kauan” (Nainen 25v.). ”ei oikein iskenyt, mutta ne on niin ihania. pusi pusi Jouni mie rakastan siuta” (Nainen 28v.). ”en tuntenut suurintakaan osaa biiseistä, mutta miusta oli hyvä keikka” (Nainen 34v.). Eli kansa on puhunut tai tarkemminkin naiset ovat puhuneet. Naiset oli ilmeinen valinta tähän pienimuotoiseen kyselyyn, sillä olenhan mie mies. Yhteenvetona voi keikasta sanoa, ettei kukaan aivan totaalisen pettynyt siihen ollut. Viimeistään siinä vaiheessa, kun bändi saapui lavalle ilman paitoja, olivat musiikkiin pettyneet naisetkin polvillaan.



Kiitämme: Hynysen, Hongiston ja Sinkkosen vanhempia, että ovat tuottaneet muusikkopojat. Moitimme: paria URPOA jotka olisivat voineet jäädä kotiin itkemään tylsää elämäänsä



Jone