keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Keikkaraportti: Mötherhead, Crucified Barbara, Harley Davidson Super Rally Seinäjoki 31.5.09

"jos mä oon pystyssä silloin kun te vedätte sen keikan niin mä tuun kuvaamaan sen",
se oli lause joka tuli lausuttua ääneen talvella 2009 kun Mötherheadin keikka Harrikka rallissa varmistui ja sitä lähdettiin lunastamaan toukokuun lopussa.
Matkalla Seinäjoelle ehti miettimään millaista väkeä paikalla on, mutta tiedossa toki oli sekin että siellä ei ole mikään teinihelvetti odottamassa,( keskenkasvuiset jotka kuvittelevat osaavansa juoda, suurimmat amatöörit mitä viinan kanssa voi olla yleensäkään liikkeellä, itkevät perkele joka ilta vielä sen päälle että juovat liikaa, hyi helevetti.) vaan aikuisia ihmisiä.
Seinäjoelle saapuessani huomasin että on täällä väkeä aikaslailla paljon, pyöriä liikkui joka puolella tosi paljon ja paukkeesta päätelleen ei juurikaan japsivalmisteisia ollut yksikään.
Auto parkkiin Kalmasterin opastuksella backstage alueelle ja eikun alueen antimista nauttimaan, jos olisi ollut ilmaiselle perso, niin olispa ollut ihan kusessa, kaljaa yms. tarjolla niin paljon kuin sattui kiinnostamaan, vaan tämän kanssa ei ole nyt ollut ongelmia koskaan, mukavaa väkeä järjestävän tahon puolella, ihan jees hommaa.
Jossain vaiheessa tuli illan pääesiintyjätkin paikalle, bussilla joka oli iso ja korkea. Vanhoja miehiä oli ne joka ikinen, tai ainakin siltä näyttivät.
Huomasin myös yllättäen tonteilla oikeita kissojakin, Crucified Barbara tuo neljän naisen muodostama rockbändi länsinaapurista.

Alkuillasta esiintyi jotain jumppabändejä, sitten tulikin aika CB:n naisten nousta lavalle, pjerkele!
Laulaja Mia, siinä on muuten todella tiukka nainen laulamaan ja soittamaan. Eniten kiitosta hänelle siitä että on muuten englannin kielen ääntämys hallussa ja se ärsyttävä ruotsalaisnuotti ei kuulu yhtään, ihan kovia naisia louhimaan, komppikitaristi soitti todella pornossa asusteessa, ehkä vähän liiankin, sillä se itse asiassa syö rock uskottavuutta jos pelkillä tisseillä ruvetaan hommaa viemään eteenpäin. Onhan ne tietysti bonus, mutta kuitenkin. Samoin tällä leidillä oli todella ärsyttävä tapa heiluttaa päätään ja hiuksiaan edestakaisin, silleen pari kertaa kuin joku vitun pakkoliike, hirveä klisee.
Bändin tänä vuonna ilmestynyt levy Til Death do us Party oli hyvin edustettuna ja Killer on his Knees ja Sex Action mm. olivat erityisen kovia vetoja.
Yleensä ottaen bändin biisit ovat huomattavasti keskitasoa parempia, liveaktissa parempi rumpali tekisi musasta paljon jämäkämpää, komppi laahasi välillä pahasti, mutta mitä helvettiä minä siitä tajuan? Hyvin ne veti joka tapauksessa. Se oli muuten se komppikitaristi ainut jolta jäi saamatta nimmari uuden levyn kanteen, tietenkin.

Illan pää pönöttäjistä en mainitse juurikaan muuta kuin sen, että en katsonut keikasta kuin noin 10 minuuttia ja sinä aikana laulaja sanoi "Hell Yeah" ainakin 34 kertaa, joten redneck annokseni tuli täytettyä ihan puhtaasti. En minä siitä enää mitään tajua koko bändistä, vittu mitä yleisön perseen nuolemista oli vetää toiseksi viimeisenä Free Bird, ei ne sitä huonosti soittaneet, mutta se oli minulle liikaa.
Muutenkin bändin kaikki biisit venytettiin äärimmilleen että ehtivät aina joku vetää happea. Tämmöisen bändin työtä tottakai arvostan, pitkän linjan hommia vaan aikansa kutakin.

Lavalle kaksi stripparia, joiden aktista nyt ei ole paljon lapsille kerrottavaa, väsynyttä touhua(tämän aktin aikana Laitinen lausui kyllä kuolematonta tekstiä siitä, että jos maan ulkopuolista elämää on olemassa niin ei ole ihmettä että ne lyö tämän pallon kohdalla kaasun pohjaan..) ja onneksi aikataulusta kirittiin 10 minuuttia pois niin saatiin illan varsinainen pääesiintyjä lavalle, Mötherhead Jyväskylästä!

Bändi vetää pari kolme ekaa biisiä vähän jäässä, helvetin iso yleisö, iso lava, isot valot ja tietenkin pommikone valorigi, jonka valmistajat Sinkkonen ja Risto Ramone olivat tietenkin tonteilla mukana, mutta kun homma lähti oikeasti käyntiin, niin voin sanoa vilpittömästi että se alkoi toimia kuin kone.

Setissä ovat mm. The Chase is Better than the Catch, The Hammer, Metropolis, Shake Your Blood, Stay Clean, RAMONES(jonka aikana mr.R.Ramone soitti ansiokkaan ilmakitara osuuden), Killed by Death jonka aikana muuten Crucified Barbaran Mian oli määrä tulla laulamaan biisi, mutta sieltä tulikin koko bändi! Naiset olivat soittaneet oman settinsä jo useamman tunnin aiemmin, mutta Mia oli luvannut tulla laulamaan kun Mötherhead lainasi rumpusettiä naisille.
Tällainen ystävällisyys oli melko uskomatonta, ei ne nyt kuitenkaan ole mikään empätiijä ryhmä, pari levyä ja muutama single jo julkaistuna, kiertueita mm. Motörheadin lämppärinä jne.
Yksi leideistä heitti kärrynpyöriä lavalle tullessaan, kaikilla oli ihan oikeasti hauskaa eikä mitään viran puolesta ilmeitä.
Mia nappasi komppikitaristi Klaran syliinsä ja kantoi lavan eteen näytille, yleisö tykkäsi hulluna, kunnon show illan päätteeksi.
Killed By Deathin jälkeen kuultiinkin sitten jo esikuvien kuuluisaksi tekemä setin päätös, helvetinmoinen pommikoneen moottorien ääni alkaa jyristä pa:sta ulos ja valorigi alkaa liikkua ja valot syttyvät siipiin, Bomber, tuo ehkä paras Motörheadin biisi ikinä alkaa suorastaan vyöryä yleisön niskaan, ei meinaa pystyä käsittämään sillä biisi on todella raju ja se sytyttää yleisön hulluun menoon, tähän ei tarvita päälle kuin Ace of Spades ja niittinä Overkill ja koko vitun Harrikka mesta on louhittu paskaksi!

Keikan jälkeen on osin jopa epätodellinen olo, kaikki on mennyt putkeen kuin elokuvissa, kaikki ovat hymyssäsuin ja fiilis on korkealla, Akun Tehtaan lavamiehistö on myös ihan liekeissä, he kaikki olivat sitä mieltä että oli kova veto ja pommikone sai paljon suitsutusta myös.
Montako Motörhead coverbändiä tiedät itse, joilla on moinen laite mukanaan?
Minä olen monesti sanonut olevani onnekas ihminen, niin olin nytkin ja olin todistamassa yhden miehen 20- vuotisen unelman toteutumista ja ikuistin sitä kameralla parhaani mukaan.
Hats off for Kamu!
Hyppään keikan jälkeen mustaan autooni, aamuyö on jo pitkällä, auringon nousuun on vajaa tunti. Kaasu pohjaan ja kohti Porholaa, alkukesän auringonnousu saattelee matkaa jonka aikana soittimesta kuuluu Kotiteollisuutta ja Motörheadia. Musta auto tulee kotipihaan klo 5.05 aamulla, hipin päivä on päättynyt.

Jukka