lauantai 25. huhtikuuta 2009

Keikkaraportti: Manufacturer´s Pride ja Soulfallen, Henry´s Pub Kuopio 15.4.2009

Keskiviikkona Kuopioon, normitoimintaa, paitsi että seuraavana päivänä on magneetto ihan homeessa, mutta sen ajatuksen kanssa oli vain elettävä. Ihminen elää vain kerran ja se kerta on käytettävä hyväksi havaitsemallaan tavalla. Yksi sellainen on lähteä rokkenroll keikalle, musiikki livenä on parasta.
Onneksi ajomatka kalakukkoperkeleiden kaupunkiin on suhteellisen helppo nakki, vielä kun sää suosi hamppia, matka taittui sukkelaan.
Henry´s Pub on mesta jossa ei ole tullut aiemmin käytyä, perkele tässä kellarissa on louhinut kovia nimiä, nimmaroidut julisteet seinillä kehystettynä kertoivat karua tarinaa. On varmaan kohtuullisen lämmin tunnelma kun paikalla on isoja nimiä, mesta ei nimittäin ole mikään Colosseum, pikemminkin katosta tulee mieleen kuvat Liverpoolin Cavern Clubilta, tiiliholvikaaret ja silleen, siisti paikka.
Eipä aikaakaan kun tutunnäköiset jätkät marssivat lavalle alkunauhan tahdissa, Manufacturer´s Pride on aivan vitun kova livebändi, jokainen joka bändin näkee tulee toteamaan saman asian. Uuden levyn(Sound of God´s Absence) biisit taittuvat hienosti, erityisiä kohokohtia ovat eittämättä Murder Mandate, Stillborn Messiah, Adeptus Satanicus ja videoltakin tuttu biisi Dahlia, joka muuten on oikeasti todella kaunis nainen...
Manu tulee nousemaan suurenkin yleisön tietoisuuteen ennen pitkää sillä bändin musiikissa on sellaisia elementtejä, jotka varmasti miellyttävät monia, rankkaa mättöä höystettynä kauniilla melodisilla osilla, nämä paljastavat selkeästi bändi potentiaalin ja monipuolisuuden.
Livenä paketti on myös erittäin tiukka, marimekkopaidat saa kyytiä niin perkeleesti.

Illan päätti toinen Jyväskylän bändi, Soulfallen. Tämän bändin musiikkia voisi kuvailla sanoilla Musta metalli, komeita melodisia osia ja toisaalta ihan helvetinmoista mätkettä. Bändin uusin levy Grave New World on komean kuuloinen tuotos, sitä pitää veivata vielä lisää, edellinen World Expiration on pyörinyt itselläkin soittimessa aika tiuhaan, onneksi jätkät vetävät sieltäkin biisejä, varsinkin viimeisenä soitettu Death of the Tyrant on livenä komea veto.
Bändillä on juuri samoin kuin Manullakin, erittäin tiukka live ote, biisit rullaavat hienosti eteenpäin ja voin kertoa että tukka heilui myös eturivin hc faneilla, jos ite yrittäisi moista tehdä, voisi olla seuraava päivä melko toivotonta, joko pää olisi kainalossa tai kaulatukea joutuisi käyttämään pari viikkoa, siisti meininki.

Yleisöä oli paikalla oikeinkin mukavasti noin keskiviikko illan merkeissä, mukava juttu että Kuopion metalli kollit ja misut olivat löytäneet mestarikaupungin bändien keikalle(jep, Manun miehet on ihan vitun kovia JYP faneja kaikki...)

Kahdelta aamuyöllä kotona, vitoselta ylös ja töihin, ei tunnu missään (tuota nyt ei uskonut kukaan)...

Jukka