sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Keikkaraportti: Graveyard ja Witchcraft Lutakko, 21.3.2009

Alunperin tämän kaksikon jälkeen lauteille piti tulla The Sword, jenkkibändi joka oli Metallican lämppärinä rapakon takana, vaan ei käynyt niin. Ruotsalaiset tulivat kuitenkin paikalle ja Graveyard aloitti, bändi jonka basisti soittaa Rickenbackeria ei voi olla paska, eikä ollut tälläkään kertaa.
Graveyardin musiikki ei ole mitään yksinkertaista soitettavaa tai yksioikoista paahtoa, ovelaa ehkä jopa hivenen salakähmäistä, jos musiikki voi sellaista yleensä olla. Biiseissä oli rytminvaihdoksia, joista bändin livesointi ei horjunut tippaakaan, erittäin kovia ukkoja soittamaan.
Jonkin verran koukkuja biiseissä oli, mutta ehkä lievä tasapaksuus vaivasi, en usko että jaksaisin bändiä levyltä kuunnella, vaan livenä homma kyllä toimi helvetin hienosti, erittäin mukava tuttavuus ja kuten sanottua, kovia ukkoja soittamaan.

Witchcraft oli Motörheadin lämppärinä Helsingin Jäähallissa 16.12.2008, ei jäänyt mitään mieleen kun ei se semmoisessa ympäristössä toiminut minusta yhtään, Viikate sen sijaa oli todella kova lämppäri sillä keikalla.
Asiaan, bändi aloitti Lutakossa ja kuin taikaiskusta paikalle ilmestyi Black Sabbathmainen tunnelma, vanha sapatti on selkeästi leimaa antava tekijä tämän bändin musiikissa.
Ihan rajun kuulloista kamaa livenä, jäikö joku biisi mieleen, no ei jäänyt, mutta nämäkin ukot on kovia pelimanneja, hienoja vaihtelevia biisejä ja rento ote toimintaan.

Porukkaa oli paikalla ihan mukavasti ja se kyllä tykkäsi molempien bändien toiminnasta, se oli kunnon menoa juu.

Jukka