perjantai 16. toukokuuta 2008

Keikkaraportti: Tiger Army Tavastia 9.4.2008

Yksi kysymys ja se kuuluu seuraavasti: mikä myy Tavastian kaksi perättäistä päivää samalta istumalta loppuun ja mikä yhdistää hardcore, rockabilly, punk, psychobilly ja metallifanit?

Vastaus on ilmeinen tuon hikisen yön jälkeen Tavastialla, Tiger Army tietenkin. En ole aikaisemmin nähnyt moista genrejen sekamelskaa samalla keikalla, mutta on tuokin tullut nyt nähtyä. Lavalle saapastelee kolme mustiin kauluspaitoihin ja mustiin suoriin housuihin pukeutunutta Amerikan Kalifornian ihmettä.
Ajallaan ja äärettömän vähäeleisesti lavalle saapuneet herrat ottavat salin peränurkkia myöten heti haltuun. Lavalla ei nähty mitään jenkki pullistelua tai rokkikukkoilua. Tiukalla soitannalla ja pienillä eleillä bändi sai salin vellomaan. Miksauspöydästä eteenpäin ei enää konkkapolvi- mummoilla ja rollaattoripapoilla ollut mitään asiaa, se paikka oli kuhiseva hornankattila jossa porukka pogosi, heilui ja riehui verenmaku suussa.
Vaikka setti nojasikin pitkälti Music From Regions Beyond levyn hieman iisimpään maisemaan ei se tuntunut menoa haittaavaan. Bändi soitto on todella tiukkaa ja ne perkeleet soittaakin vielä hemmetin hyvin mikä vain lisäsi keikan mahtavuutta.
Bändi itsekin tuntui olevan varsin tyytyväinen saamaansa vastaanottoon. Tätä kattausta voin kyllä suositella kaikille jotka yleensäkään pitävät livenä esitetystä musiikista tai yleensäkään kuuntelevat muutakin, kuin NRJ:tä. Keikat loppuvat aikanaan, niin myös tämäkin. Jonottaessani takkia narikasta ympärillä kuului vain mehutusta illan keikasta. Mielessäni yhdyin jokaiseen ylistykseen jonka kuulin ja poistuin tyytyväisenä kohti auringonnousua.

Kiitämme: Hyvää keikkaa ja Tavastiaa keikkapaikkana

Moitimme: Tavastian kaljan hintaa 0.4l maksaa 5 euroo, huh huh.(Aseeton ryöstö)

Jone